Flaget – national symbol

Betydninger

Dannebrog er det ældste flag som stadig er i brug. Flaget er et retankulært eller kvadratisk stykke stof som med sine farver og mønstre symboliserer fx wn nationalitet, og er oftest hejst op i en stang.

Ordet flag bruges også i andre sammenhænge. For eksempel bruger man udtrykket – at gå ned med flaget, hvilket i overført betydning betyder at man bukker under, bryder sammen under et for stort pres, eller en for stor byrde. Man bruger også sætningen – at hejse det hvide flag – hvilket betyder at man overgiver sig, eller giver fortabt. Et andet ordspil hedder at tone med rent flag – det betyder at man åbent og ærligt giver udtryk for sine holdninger eller hensigter, i stedet for at lægge skjul på dem. Endnu et eksempel – at vise flaget – som i overført betydning vil sige at man gør opmærksom på sig selv ved at være til stede eller yde en særlig indsats/markere sig.

flagstænger

Dannebrog bør veje i haven

Overvejer du at få en flagstang i haven, er www.flagstangfabrikken.dk et rigtig godt bud. Et familiefirma, der gennem 25 år har specialiseret sig i fremstilling af flagstænger af nåletræ i høj kvalitet. Både deres flagstænger i træ og i glasfiber er dansk produceret, og træflagstængerne fremstilles på egen fabrik i Lunderskov, af nåletræ som de selv nøje har udvalgt.

Siden 1992 har virksomheden haft adresse på den historiske møllegård, og sætter en ære i, at levere en flagstang fra egen fabrik. På deres hjemmeside kan du finde gode flagstang tilbud, og her kan du også købe et komplet træflagstangssæt, hvor du får en hvid træflagstang, rød bøgeflagknop, flagstang sokkel og boltebeslag, Dannebrogsflag og en Dannebrogsvimpel til en fordelagtig pris.

Der er en del skrevne og uskrevne regler omkring flagning – og på hjemmesiden finder du skema med vejledning i hvor høj din flagstang skal være.